FAQ Chyba, návrh nebo dotaz?

Chodsko.net

Chodsko.net

_layout.subtitle

Masopust 2023 v Klenčí

19 February 2023 / upraveno 30 April 2023

Třetí únorovou sobotu se v Klenčí pod Čerchovem konal již 16. ročník obnovené kulturně - folklórní a dobročinné akce Masopust v Klenčí. 

Masopustu pod taktovkou pořádajících, Komise pro kulturu a sport Rady městyse Klenčí pod Čerchovem, Výbor pro rozvoj městyse Klenčí pod Čerchovem a okolí z.s. a Dodna clubu se zúčastnilo několik desítek lidí. Průběh letošního ročníku popsal Jiří Anderle, předseda KKS RM a VRMKO z.s.

"Sraz masek byl v hospůdce U Psůtků od 11 hodin. Následně po 14 hodině vyšel průvod masek v čele s kapelou Sedmihorka po kopci, kudy vedla stará císařská poštovní cesta, až k parkovišti u továrny nad Klenčí. Poté vyšel průvod, v čele s povozem se soudkem chodovarské třináctky a za zvuků hudby a zpěvu na svoji přes dva kilometry dlouhou trasu. Prošel celým Klenčím až do sálu Kulturního domu U nádraží. Tam pronesl z pódia v roli soudce známý herec a moderátor Petr Jančařík masopustní řeč směřovanou k malému Masopustovi, v níž se zmínil o špatnostech, kterých se jeho táta za uplynulý rok dopustil. Ač se jeho táta, obhajoval a bránil, a pokusil se i o útěk, byl následně sťat katem. Po skončení popravy začala Masopustní zábava, s bohatou tombolou, se vstupem pro všechny zdarma".

Akce i tentokrát přispěla miřkovskému útulku pro týrané koně, který se zabývá mimo dočasného azylu starým, nechtěným nebo týraným koním také zlepšování a zkvalitňování vzájemných vztahů mezi lidmi a zvířaty, zlepšování příslušných právních norem a osvětové činnosti mezi veřejností.  "Při průvodu probíhala sbírka do kasiček a výtěžek byl předán představitelům útulku, kteří se akce též zúčastnili", doplnil Anderle.

LK

video: https://www.youtube.com/watch?v=I--1BiXCWB4

fotogalerie:http://www.chodsko.net/fotogalerie/album/55#content

Fotografie: Jiří Anderle

 LK